12 Ağustos 2012 Pazar

"Kırmızı" örtü devam ediyor...


"Kırmızı" örtümü, başlarken sizlerle paylaşmıştım. Aşamalarını da paylaşmak istedim. Kareler birbirine eklendi. Bu işlemler el dikişi ile yapıldı. Renkleri kendime göre sıraladım.


Bu aşamada kartonlar sökülecek. Sonra da çerçeve yapılacak kumaşları makinede örtü ile birleştireceğim. Sonra altına elyaf ve astar koyup yorganlayacağım.


İki renk kumaşla çerçeve yapmayı düşünüyorum. Örtünün içindeki renklerle çerçeve her zaman daha iyi sonuç veriyor.


Kırık beyaz kumaşla ince bir çerçeve yapıp, kırmızı kumaşla yapacağım daha geniş bir çerçeve ile bitirmeyi planlıyorum. Kumaşları yanına koyup bir baktım. Çerçeveleri düz kumaşlardan seçtim çünkü üzerine yapılan yorganlama daha hoş gözüküyor.


Daha önce yaptığım, modeli de çok benzer olan bu örtüdeki yorganlama sizlere fikir verebilir.

Herkese mutlu bir hafta diliyorum... Benim işim çok, örtüyü bitirmem lazım. Öyleyse bana kolay gelsin.

1 Ağustos 2012 Çarşamba

"Kırmızı" bir patchwork örtü


Beni tanıyanlar bilir "kırmızı"ya derin bir hayranlığım vardır. Her odanın dekorasyonunda bazen küçük, bazen büyük bir "kırmızı" mutlaka kullanırım. Örneğin salonumda kırmızı bir kanape ve kırmızı bir dolabım var. İşte bu dikilmeye hazır halde gördüğünüz de kırmızılı bir patchwork örtü olacak. Koltukların üzerinde kullanırım diye düşünüyorum.

Bu kez sizlerle çalışmamın ön hazırlıklarını paylaşmak istiyorum.


Yine karelerle çalıştım. Kareleri kartonlara teyelledim. Örtü enine 7, boyuna 13 kareden oluşacak. Her sırayı oluşturup, yani yan yana gelecek renkleri belirleyip ataşlarla tutturdum. Birinci sıradan arkaya doğru sepete dizdim.



Birleştireceğim parçaları sıra halinde hazırlamak bana kolaylık sağlıyor. Şimdi hangisini dikeyim düşüncesi olmadan hızlı hızlı birleştirebiliyorum. Genellikle işlerimi bittiğinde yayınladığımdan bu manzaraları paylaşamıyorum sizlerle.


Renkleri böyle düzenledim. Tamamlanan iki sırayı görüyorsunuz. Siz kalan kısmı hayal edin şimdilik. Renkler belli bir düzenle, birer tane kayarak devam edecek.


Ramazan ayında herşey biraz yavaşladı; en azından bende öyle. Fakat küçük de olsa ilerlemeleri paylaşacağız. Ay sonuna kadar örtünün tamamını bitiremesemde yorganlama aşamasında sizlerle paylaşabilmeyi umuyorum.

Sevgilerimi gönderiyorum, herbirinize...