28 Mayıs 2010 Cuma

İşleme çanta oluyor...

Bir önceki yazımda sizlerle paylaştığım işlemeyi çanta kapağında kullanmaya karar verdim. Hemen çalışmaya başladım. Çantayı crazy patchwork olarak hazırladım. Renkleri işlemedeki renklere uydurmaya çalıştım. Elde yaptım her zamanki gibi.



Tamamlayamadım ama bu haliyle paylaşmak istedim. Her tarafını elyafladım, astarladım. İşlemeli kısmı daha dikmedim. İğnelenmiş haliyle paylaşıyorum. Sapları daha hazır değil. Bitirince son halini yayınlarım.



Bu arada çocukların drama kursu için maskeler hazırladım. Şimdi de gösteri için kıyafet bulmakla uğraşıyorum. Kıyafetler hazır olsun, hem maskeleri hemde kıyafetleri paylaşırım.

Bir de Yankı'nın (büyük oğlum) 5.sınıftan mezuniyet yemeği var. Onu organize etmeye çalışıyoruz. Tüm velilere görev düşüyor.

Özet olarak, blogumla ve sizlerle istediğim gibi ilgilenemiyorum. Mazaretlerimi sıralayayım dedim. Şu işler bir bitsin her gün bir yazı yayınlayacağım:D

Sevgilerimle...

12 Mayıs 2010 Çarşamba

İşlemeye bakar mısınız?



Bu işlemeyi annem yaptı. Örneği bir yerde görmüş, canı sıkılmış, işleyeyim, bir yerlerde kullanırız demiş. İşleme konusunda annemin zevkine hayranım. Bu zor bir örnek, ama üşenmeden işliyor annem.



Brezilya nakışına güzel bir örnek olduğunu düşünüyorum. Ben renklerini de çok beğendim.



Anneler günü için gittiğimde gördüm hemen aldım. Kafamda ne yapacağımı planladım bile...



Bu işlemeyi, patchwork'le harmanlamayı düşünüyorum. Elimdeki diğer işleri bıraktım; bunun için çalışmaya başladım bile. Hemen hazırlayıp, en kısa zamanda yayınlarım.

Beni bekleyiniz...

Çok "tatlı"sınız arkadaşlar...



Sevgili arkadaşlarım Lavanta Bahçesi, Nestug, Kitchen Witch, Violet ve Çelebi 74 beni bu sevimli ödüle layık görmüşler... Hepinize çok teşekkür ederim sevgili arkadaşlarım.

Ödülün kuralları şöyle:

1-Bu ödülü 10 tatlı bloggera gönderin.
2-Ödülle ilgili bir postyazıp fotoyu ve ödülü göndereni yazın.
3-Ödülü blogunuza ekleyin.
4-Ödüle layık gördüğünüz 10 kişiyi yorumla bilgilendirin.

Bu kuralları yerine getirdikten sonra en zor kısım başlıyor. Ödülü vereceğim arkadaşlarımı belirlemek. Bence bütün arkadaşlarım tatlı blogger... Ayıramıyorum, herkese gönderiyorum tatlı ödülümüzü.

10 Mayıs 2010 Pazartesi

Biraz da süslenelim...

Anneler günü, bir kutlama yazısı yazamadım, kusuruma bakmayın. Tahmin edeceğiniz gibi yoğun bir gündü. Biraz gecikmeli olarak hepinizin anneler gününü kutluyorum. Aslında çocuklarımızla birlikte olduğumuz her gün bizim günümüz. Sağlıkla, mutlulukla...



Biraz süslenmeye karar verdim. Evi süslediğim yeter artık. Annemin bana yaptığı bu kolyeyi paylaşmak istiyorum sizlerle. Kurdele ve keçeden oluşuyor kolyemiz.



İnce organze kurdelelere çeşitli boncukları geçirip kolyenin sap kısımlarını oluşturuyoruz. Uç kısmına da birbirinden farklı boncuklar takıyoruz. Kullanılan boncuklar kolyenin tarzını belirliyor. Bizimki ağırlıklı olarak, tahta ve sedef boncuklardan oluşuyor.



Kolyenin dikkat çeken bölümüne gelirsek...



Yuvarlak keçe üzerine boncuklarla işleme yapıyoruz. Mümkün olduğu kadar aralık bırakmadan boncukları sıralı işlemeye çalışıyoruz. Bunu annem işledi, çok muntazam olmuş. (Ben de denedim, gerçekten böyle işlemek biraz uğraştırıyor. Ben işlediğimi teyzeme hediye ettim. Fotoğrafını çekmemişim. Ama en kısa zamanda çekip, fotoğrafını sizlerle paylaşırım. )



Bu iki resimde kullandığımız boncukları göstermek istedim. Kolyenin keçe kısmını işledikten sonra arka tarafına keçe veya kumaşla astar yapılırsa daha temiz görünür. Benim kolyemin arkasında da keçe var.

Süslü, püslü, bakımlı güzel günler diliyorum.

3 Mayıs 2010 Pazartesi

Defterleri de patchwork'le kapladım...



Defterler de patchwork'lendi... Küçük kare parçalardan rengarenk hazırlamıştım. Boş kaldıkça elimdeki kumaşlardan küçüklü büyüklü kare parçalar hazırlıyorum. İşte bu küçük karelerle bu kez defterleri kapladım.



İlki yeşil tonlarında. Ön tarafını süslemek için kırmızı bir kalp hazırladım. Kalbin içini elyafla doldurdum.



Bu da arka tarafı. Uzun bir deri iple kapatılıyor. İp defterin etrafına dolanıyor.



İç tarafını da kalp şeklinde yorganladım. Ve aynı kalp motifini bu kez aplike yaptım.



Burada iki kalp bir arada görünüyor.



Ve ikinci defter kabı. Bu kap mavi tonlarında. Renklerle "Marine" bir hava yakalayınca balıkla süslemek güzel olur diye düşündüm. Balığı elyafla doldurdum. Küçük bir göz işledim. Ön yüze tutturdum. Kırmızı büyük bir düğme ve deri ipten yaptığım bir ilikle kapatılıyor.



İşte arkası.



İç tarafını ise konsepte uygun olarak dalga şeklinde yorganladım.



Aplike balık içerde, dolgu balık dışarıda. Resimde ikisi yanyana...

Defter kaplarını hazırladım ama hazır defterlerin ölçüsüne uygun olmadı. İçine defter uymadı. Ben de kendi defterimi yapmaya karar verdim. İlk hedef bu kılıfların içine kendi defterlerini yapmak.

Mutluluk dileklerimle...